Гарячі новини студентського служіння Черкас ( і не тільки)
Вітаю всіх друзів та партнерів руху ССХ в Черкасах!
Що дає нам відчуття немарно проведеного часу, а особливо влітку? Для когось літо – сонце і море, для деяких студентів – це можливість підробити, для інших студентів – час із батьками та ріднею, а для багатьох – табори, конференції та можливість послужити і зрости духовно. І після цього літа я відчула наповнення і радість, почувши відгуки студентів про особливий для них час, проведений на заходах і проектах, організованих Співдружністю студентів-християн України. Та і самій прийшло ще більше усвідомлення необхідності служити серед студентів. І оглядаючись на 3 літні місяці, є відчуття немарності, бо навіть і з помилок можу брати досвід!
А літо було дійсно насичене: із його 90 днів, від сили 20 разом взятих я провела дома, в Черкасах. В червні майже 3 тижні тривало навчання для працівників ССХ, англійський табір в липні, і в серпні, після тижневої відпустки я вже стала студентським працівником на повну зайнятість! І перед самим навчальним роком відбулась національна конференція для студентів-лідерів, за яку дякую Богу і про яку хочу розповісти.
Студент? Лідер? Християнин?
Таке поєднання не просто можливе, а просто необхідне – саме так стає дійсністю гасло змінити світ через студентів! І ця конференції була присвячена навчанню та формуванню у студентів (і студентських працівників) навичок євангелізму, створення груп по вивченню Біблії, учнівства, тощо. Даний захід зібрав більше 50 учасників з різних регіонів України ( в тому числі іноземні студенти, що навчаються в Укріїні), і в ньому мали змогу брати участь також випускники, волонтери, працівники інших християнських місій та організацій – ми раді були бачити всіх наших друзів.
Найбільше мені сподобалось те, що в невимушеній обстановці (в основному за столиками в невеликих групах) ми кожен ранок починали з прославлення Бога, разом вивчали Біблію, ділились досвідом, приймали важливі рішення та молились один за одного. І одним із практичних кроків застосування почутого став проект «Хто ти», який передбачає євангелізм, духовне зростання через розповсюдження, читання й застосування Божого Слова - євангелія від Марка, виданого доступною мовою та в сучасному форматі. І вже на самій конференції ми вивчали уривки з нього, що змусило студентів задуматись…
Хочу розповісти про рішення двох, здавалося б, різних студентів – Ханнату, яка є студенткою 6 курсу Вінницького медичного університету, та Влада, який щойно став першокурсником КПІ. Ханнату вирішила почати групу по вивченню Біблії в своєму гуртожитку, і було помітно, наскільки вона переживає за це, а також наскільки в неї це бажання сильне, адже це її останній рік в університеті. А Влад побачив для себе потребу в наставникові, тому першим кроком по приїзду в гуртожиток він бачить знайти віруючого хлопця, який би підтримував його духовно, бо він сам розуміє, що на нього чекають різні перепони й спокуси як на християнина в студентському середовищі. І хоч Ханнату ще має всього 1 рік, щоб якось вплинути на чиєсь життя, а Влад лише починає свій студентський шлях, хоч він хлопець, а вона – дівчина, хоч вони з різних континентів, різних національностей та менталітету, та їх об’єднує Христова національність, християнський менталітет та спільна молитва, якою вони молились за свої рішення.
Я теж прошу Вас підтримати їх та інших студентів у цьому.
А як же студенти Черкас?
На цій конференції був один представник Черкас – Володя (на фото другий зліва), ентузіазму якому не позичати! І з початком навчального року ми вже мали зустрічі-планування, і вже отримали відповіді на молитви – весь минулий рік ми молились за хлопців-наставників, за гітару й гравця на ній та за проектор, і Бог нам послав 2х хлопців(!)-волонтерів, один з яких грає на гітарі, і вони можуть привозити проектор! Саме про ці 3 речі ми молились, та не думали, що це буде відразу 3-в-1(чи в 2х)!
Наші віруючі студенти вже встигли познайомитись із першокурсниками в побутових умовах і допомогти їм варити супJ, а також вирішили збиратись на молитву по понеділкам не лише на перерві, а о 6 ранку починати тиждень! І по можливості брати піст щотижня за благовістя нашим невіруючим друзям.
І ось на фото саме ті ключові студенти (за винятком 2х хлопців – вони вже закінчили університет), в яких мені б хотілося вкладати. Прошу підтримайте мене в молитві за:
-
- мудрість в наставництві та співпраці з волонтерами;
- Боже забезпечення не лише фінансами, а і натхненням на благовістя;
- за те, щоб студенти не лише не втратили ентузіазму, а ставали ще гарячішими;
- за відкриті двері гуртожитків Черкаського національного університету (ЧНУ) та Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ);
- за початок євангелізаційного клубу «Хто ти».
Я щиро вдячна всім, хто був з нами минулого року і тим, хто приєднався до команди підтримки цього року! Хай буде рука Божа і мир Його з Вами, і всі благословення прийдуть на Вас!
«Моліться за нас, бо надіємося, що ми маємо добре сумління, бо хочемо добре в усьому поводитись… Бог же миру, що з мертвих підняв великого Пастиря вівцям кров'ю вічного заповіту, Господа нашого Ісуса, нехай вас удосконалить у кожному доброму ділі, щоб волю чинити Його, чинячи в вас любе перед лицем Його через Ісуса Христа, Якому слава на віки вічні. Амінь.» Євр.13:18,20-21
Світлана Корнієнко, штатний працівник ССХ Черкаc